Przemysł środków spożywczych – OLEJE
Oleje: Nie budzące zastrzeżeń pod względem fizjologicznym oleje smarowe zapachowo i smakowo neutralne, spełniające wymagania $5(NSF, H1, H2).
Użytkownicy:
- piekarnie
- mleczarnie
- serownie
- ubojnie
- browary
- wytłaczarnie wina
- przemysł napojów
- przemysł konserwowy
- producenci makaronu i słodyczy
- inni
TURMOFLUID LMI 300 – Dla wszystkich miejsc smarowania i tarci w przemyśle środków spożywczych i napojów, które należy konserwować olejem nie budzącym zastrzeżeń pod
względem fizjologicznym.
- całkowicie syntetyczny
- barwa: prawie bezbarwny/przezroczysty
- zakres temperatury zastosowania: -10C do +150C
- dobra penetracja
- odporność na utlenianie
TURMSILON ALB – Olej specjalny do smarowania łańcuchów transportowych, przy produkcji makaronu i pieczywa
- całkowicie syntetyczny
- barwa:bezbarwny i bez zapachu
- zakres temperatury zastosowania:-10C do +200C
- stabilny w wysokiej temperaturze
- odporny nautlenianie
TURMOSYNTHOIL GV szereg – Oleje na wysokie i niskie temperatury w trudnych warunkach eksploatacyjnych,wzgl. przy długotrwałym zastosowaniu np. smarowanie sprężarek, przekładni układów hydraulicznych i łańcuchów
- całkowicie syntetyczny
- barwa: przejrzysty/prawie bezbarwny
- zakres temperatury zastosowania: -40C do+200C
- dobra penetracja, niski współczynnik tarcia
- odporność na utlenianie
TURMOSYNTH VG szereg – Oleje o zastosowaniu uniwersalnym w przemyśle spożywczym w miejscach tarcia wymagających smarowania olejem np. układy hydrauliczne, przekładnie,łożyska, łańcuchy,wrzeciona, podnośniki i przeguby.
- półsyntetyczny
- barwa:przejrzysty/prawie bezbarwny
- zakres temperatury stosowania:-10Cdo +120C
ELEFANTENMILCH – Ta emulsja jest specjalnym środkiem zajdującym zastosowanie w przemyśle cukierniczym, np. w zawijarkach , pakowarkach, tableciarkach i zwijarkach staniolowych, dzwigniach wahliwych, przegubach,dzwignikach,wrzecionach,łańcuchach i kleszczach
- biodegradacyja
- barwa:biała
- rozpuszcza cukry
- gotowy do użycia